Om skribenten

Hej alla djurvänner!

Jag som skriver på nosbok är en glad kille som älskar djur. De är ofta sådana glädjespridare med sina roliga påhitt, gosiga humör och naturliga stil.

Djuren får oss att må bra och i flera århundraden har vi tagit hjälp av djuren för att utföra olika sysslor inklusive till transport. Vi har transporterat oss med hjälp av häst och vagn, åkt hundsläde, skickat meddelanden med brevduvor och plöjt åkrar med oxar som dragdjur.

Våra sällskapsdjur har också fyllt en funktion, en gång i tiden höll katten mössen borta och hunden används än i dag till jakt och vakt bland annat. Eftersom djuren ger oss så mycket, men inte kan göra sina röster hörda på samma sätt som oss människor brinner jag för djurskyddsfrågor. Alla djur förtjänar att ha det bra och leva ett gott liv oavsett om det är i vilt tillstånd eller i fångenskap. Detta kommer förmodligen märkas i bloggen där jag kommer tipsa om hur vi på olika sätt kan ta hand om våra djur på ett bra sätt.

Det kommer dock inte bara bli allvar i bloggen. Jag har också ett stort sinne för humor och förhoppningsvis kommer det att avspegla sig även i mina blogginlägg.

Förutom ett djurintresse och ett humorintresse är jag även intresserad av min familj, ekonomi och matlagning.

I familjen finns just nu en grårandig katthona, men jag har tidigare i mitt liv haft både hund och kanin som jag minns med värme. Katten är den första som jag själv ägt och än så länge har det blivit både lek, bus och mys, men också en hel del oro för vad som kan hända när hon är ute. Men det är också så det är att vara djurägare, massor av glädje men också massor av ansvar och oro för deras hälsa.