nosbok.se – en blogg för alla som älskar djur

Nosbok en blogg om djur

Hej och välkommen till Nosbok.se, en blogg om djur skriven av en djurälskare.

Fokuset i bloggen kommer främst ligga på våra allra vanligaste husdjur som hund, katt och kanin. Men jag kan även komma att skriva om andra djurarter, vilda såväl som tama.

Bloggen kommer förhoppningsvis bli som en påse gott och blandat och innehålla lite av varje som matnyttiga skötselråd eller roliga videoklipp. En blandning mellan allvar och humor alltså.

Jag tycker det ska bli jättekul att börja blogga om detta kära ämne som ligger mig varmt om hjärtat då jag verkligen uppskattar hur djuren berikar våra liv. De flesta av oss som haft eller har ett djur kan nog skriva under på hur mycket de bidrar till våra liv. På senare år har detta också visats i forskning och man tycks nu ha slagit fast en gång för alla att sällskapsdjur ofta är bra för både vår mentala och fysiska hälsa.

Men det är ju naturligtvis inte bara människan som ska må bra. Vi vill ju också att våra husdjur ska trivas och må bra. I bloggen vill jag därför berätta om hur vi kan få våra djur att må så bra som möjligt och hur man blir en bra djurägare.

Jag är ingen expert på ämnet utan skriver endast utifrån mina egna erfarenheter och tankar så är du det minsta tveksam kring vad som gäller så konsultera experter som vet mer om ämnet i fråga! Tänk på bloggen som en idéspruta snarare än en faktabank, hittar du något intressant låt det bli en utgångspunkt för vidare efterforskningar!

Du som läsare får mer än gärna höra av dig och berätta om du hittar några felaktigheter.

Här kommer ett humoristiskt citat om taxar, sagt av Ernst Waldbrunn: ” En tax är en hund som har någon i koppel”.