Bra webbsidor för djurägare

hund

Här kommer lite tips på bra webbsiter för dig som har djur eller som funderar på att skaffa ett. Jag kommer tipsa om webbsiter som handlar om allt möjligt med anknytning till djur och djurvård.

Jordbruksverket – Läs här för att se vilka regler och lagar som gäller för dig som har ett djur. Här finns information om burstorlekar, vad djuren måste ha för tillsyn och hur deras boendemiljö ska vara utformad. Det är också här du anmäler din hund till hundregistret, det är billigare att registrera online än via pappersblanketter.

Agria – Ett av de största försäkringsbolagen när det kommer till djurförsäkringar. Här kan du inte bara läsa mer om och teckna försäkringar. De har också mycket bra faktaartiklar om olika djur och en fråga veterinären sida där du både kan fråga frågor och läsa tidigare frågor och svar. Du kan också följa deras bloggare via agrias webbsida.

Skk.se – SKK står för svenska kennelklubben och här hittar du massor av intressant information om hundar och att köpa och äga hund. Här hittar du anslutna kennelklubbar så att du kan hitta uppfödare av den hundras du är intresserad av. På webbsidan finns också information om kommande hundutställningar, fakta om hundraser och information om tävlingar för hund.

Eniro – sök efter veterinärer i närheten

sverak.se – SVERAK är en förkortning av Sveriges Kattklubbars Riksförbund. På deras webbsida finns information om katter och kattraser. Här kan du id-registrera din katt och se vilka kattutställningar som ska arrangeras under året. På sidan finns också länkar till landets alla kattklubbar.

Kaninmagazinet.se – stor site med artiklar och bloggar om kaniner! Du får också länkar till uppfödare och tips på roliga aktiviter att göra tillsammans med kaninen. Här ges också tips på bra veterinärer som kan kaniner.

Giftinformation.se – giftinformationscentralen har en avdelning med giftinformation för husdjur.

Djurmaxi – zoobutik online där du kan köpa massor av tillbehör till dina husdjur. Har bland annat ett stort utbud av aktivitetsleksaker för hund och katt.

Gnagarboden – bra zoobutik för den som letar kanintillbehör

teddytassen.se – nätbutik med tillbehör för gnagare.

SKHRF – Svenska Kaninhoppares Riksförbund. Sidan för dig som är intresserad av att börja med kaninhoppning. Läs om SM tävlingar, fakta om hopptävlingar och rekord.

Fågelkliniken – veterinär med specialkompetens på fåglar, reptiler och gnagare. Läs bra information om kaniner på webbsidan. De erbjuder också vård för hund och katt.

Blå Stjärnan – Ytterligare en veterinärklinik som har bred kompetens. Bland annat finns veterinärer som är kunniga på smådjur som fåglar, reptiler och kaniner. Bra skötselråd och fakta finns att ta del av på webbplatsen.